Pánské manžetové knoflíčky

Manžetové knoflíčky patří k elegantním pánským doplňkům, které zdobí pánské košile již od 17. století. Pro použití manžetového knoflíčku je třeba mít košili vhodnou pro pánské manžetové knoflíčky. Manžetový knoflíček spojuje dva cípy manžety košile a je ozdobnou náhradou klasických knoflíků.

Manžetové knoflíčky Antorini

Manžetové knoflíčky jsou nejen elegantním doplňkem, často poukazují také na sociální status nositele. Již od sedmnáctého století muži toužili po doplňcích, které by byly elegantnější než samotná kravata. Formální oblečení dobře oblečeného muže si dnes bez manžetového knoflíku stěží můžeme představit.

Knoflíčky se staly běžnou součástí elegantního společenského oblečení. Přestože někteří výrobci vyrábějí také manžetové knoflíčky pro ženy, jedná se spíše o výjimku, neboť většina manžetových knoflíčků je určená výlučně mužům.

Designové manžetové knoflíčky pro elegantního muže

Knoflíčky se vyrábějí z nejrůznějších materiálů a tomu také odpovídá cena knoflíčků. Mezi muži jsou nejoblíbenější designové knoflíčky z kvalitních materiálů jako je stříbro, zlato nebo diamanty. Důvodem je nepochybný vliv knoflíčků na určitou společenskou prestiž. Luxusní oblek doplněný o luxusní kravatu si žádá luxusní knoflíček.

Většina manžetových knoflíčků od luxusních výrobců je dodnes vyráběná ručně. Stejně jako pánské hodinky mají muži vášeň i pro manžetové knoflíčky.

Není neobvyklé, pokud má muž ve své sbírce velké množství, z těchto důvodů se pro manžetové knoflíčky prodávají také boxy na manžetové knoflíky.

Pánské stříbrné manžetové knoflíčky ze stříbra 925/1000 

Pánské manžetové knoflíčky z ryzího stříbra patří mezi luxusní knoflíčky s vysokou prestiží. Stříbrné manžetové knoflíčky se vyrábí z ryzího stříbra 925/1000, označení puncem je možné najít na každém knoflíčku. Při nákupu manžetových knoflíčků ze stříbra můžete vybírat také z pozlaceného stříbra nebo ze stříbra doplněného o diamant.

Knoflíčky z ryzího stříbra mohou pouze certifikovaní prodejci registrovaní u Puncovního úřadu v Praze, který dohlíží na pravost a kvalitu vzácných kovů. Certifikovaný prodejce na svých stránkách vždy uvádí registraci u Puncovního úřadu.

Máte-li rádi stříbro, můžete také vybírat z postříbřených manžetových knoflíčků, které jsou zpravidla o něco levnější.

Jak vybrat manžetové knoflíčky?

Při výběru manžetových knoflíčků je třeba zvážit, k jaké příležitosti budete knoflíčky nosit a v jaké cenové úrovni se Váš outfit bude pohybovat. Bylo by velkým společenským faux pas, pokud byste k drahému obleku, botám a dokonalému outfitu vybrali laciné knoflíčky. Stejné faux pas by ale mohlo nastat také, pokud byste vybírali knoflíčky pro významnou společenskou událost jako je například Ples v opeře a zvolili k obleku nevhodné knoflíčky. Mějte proto vždy na paměti, pro jakou událost knoflíčky vybíráte. Vyhnete se tak společenskému prohřešku. Pro výjimečnější a váženější příležitosti vybírejte knoflíčky z drahých kovů ve vyšší cenové hladině.

Stříbrné manžetové knoflíčky

Vybíráte-li knoflíčky pro obchodní jednání, prezentaci na veletrhu nebo pro business konferenci, volte knoflíčky, které budou ladit k Vaší kravatě a obleku. Velmi oblíbené jsou knoflíčky zdobené perletí či onyxem.

Stříbrné manžetové knoflíčky s perletí a onyxem

Vybíráte-li knoflíčky pro večerní událost jakou je ples nebo výjimečnější události jako je svatba, oslava narozenin či významného jubilea, můžete volit knoflíčky lesklé doplněné například o krystal Swarovski. Velmi hezky působí, jsou-li knoflíčky sladěné s oblečením Vaší partnerky.

Manžetové knoflíčky s krystaly Swarovski

Manžetové knoflíčky jako dárek

Manžetové knoflíčky se skvěle hodí také jako dárek k narozeninám, výročí, jako dárek obchodnímu partnerovi či jako dárek z lásky. Široký výběr knoflíčků umožňuje vystihnout zálibu obdarovaného. Knoflíčky s tenisovou tematikou mohou být velmi hezkým dárkem pro hráče nebo milovníka tenisu, stejně jako knoflíčky Spitfire pro pilota či milovníka letectví. Knoflíčky dodávané v luxusní dárkové krabičce jsou pak dokonalým dárkem.


TOP 5 Manžetové knoflíčky

Jaké manžetové knoflíčky od Antorini patří k nejoblíbenějším? Přinášíme žebříček TOP 5 manžetových knoflíčků, které nejraději nosíte.

V žebříčku nejoblíbenějších knoflíčků se na prvních místech umístily knoflíčky z ryzího stříbra a knoflíčky s diamantem, mezi další nejprodávanější patří knoflíčky se Swarovski krystaly.

Nejčastěji zákazníci vybírají knoflíčky z vyšší cenové kategorie. Obvykle jsou kupované přímo pro konkrétní příležitost, na kterou se kupující připravuje. Druhou nejčastější kategorii tvoří kupující, kteří manžetové knoflíčky kupují jako dárky pro své blízké.

Statistika prodejů manžetových knoflíčků za rok 2022 značky Antorini, řazené podle nejprodávanějších. Aktuální nejnovější kolekci pánských manžetových knoflíčků najdete zde.

Nejprodávanější manžetové knoflíčky za rok 2022 od Antorini:

1.
manžetové knoflíčky s diamantem LUXUSNÍ STŘÍBRNÉ MANŽETOVÉ KNOFLÍČKY ANTORINI S DIAMANTEM, STŘÍBRO 925/1000, 14 G
2.
manžetové knoflíčky pozlacené stříbro KLASICKÉ KULATÉ MANŽETOVÉ KNOFLÍČKY ANTORINI, STŘÍBRO 925/1000, 8 G
3.
manžetové knoflíčky MANŽETOVÉ KNOFLÍČKY, POZLACENÉ STŘÍBRO 925/1000, 9 G
4.
knoflíčky se swarovski krystalem MANŽETOVÉ KNOFLÍČKY S ČERNÝM SWAROVSKI KRYSTALEM
5.
karbonovým vláknem zalitým pryskyřicí KNOFLÍČKY S KARBONOVÝM VLÁKNEM ZALITÝM PRYSKYŘICÍ

Důvodem největší oblíbenosti právě stříbrných knoflíčků s diamantem je jak jejich prestiž, tak speciální úprava matného stříbra. Knoflíčky jsou také unikátní svým designem, který je velmi elegantní. Jsou vhodné jak do vysoké společnosti, tak na obchodní jednání, a to je patrně důvodem jejich velké oblíbenosti.

Na dalších příčkách v první desítce bychom našli především knoflíčky, které jsou určitým způsobem unikátní. Zákazník Antorini má rád vysokou kvalitu, originalitu, eleganci a prestiž, není proto zvláštní, že mezi další oblíbené patří knoflíčky vyšší cenové kategorie.

Šperkovnice na manžetové knoflíčky

Mezi nejoblíbenější šperkovnice – boxy na manžetové knoflíčky pak patří luxusní dřevěný box v dokonalé imitaci carbonových vláken.

Šperkovnice – dřevěný box na manžetové knoflíčky v imitaci karbonových vláken 
Pánské manžetové knoflíčky zakoupíte v kategorii Manžetové knoflíčky.

Přidat komentář

Všechny komentáře jsou před zveřejněním kontrolovány. Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zpracování a zobrazení komentáře společností LUSSOLIBE Milano SE. Máte právo svůj souhlas kdykoliv odvolat, požadovat od správce přístup k osobním údajům, jejich opravu, výmaz, přenositelnost, popřípadě omezení zpracování. Více informací najdete v Zásadách zpracování osobních údajů.